ČAS LETNÝCH GRILOVAČIEK A ZÁHRADNÝCH PÁRTY
Chystáte letnú oslavu či posedenie vonku pri grile, v spoločnosti priateľov máme pre vás zopár jednoduchých tipov, ako zažiť neopakovateľné chvíle plné pohody, dobrého jedla a nálady s vínom z vlastných viníc JM Vinárstva Doľany v praktickom balení BAG IN BOX.

Urobte dojem na svojich priateľov hneď pri zvítaní ponúknite ich pohárom správne vychladeného ovocného vína s bonusom ovocia v pohári. Netreba si robiť príliš veľké starosti s výzdobou tú nám zabezpečí okolie, na stôl stačí pár sviečok, kytica záhradných alebo poľných kvetov, sedenie oživte farebnými dekami pre hostí , ktoré zahrejú. Atmosféru večera Vám dotvoria farebné lampióny.
Na prvom dojme naozaj záleží, očarte svojich priateľov aj skvelým receptom, s ktorým zabodujete. Výnimočnú chuť šťavnatého grilovaného mäsa, syrov, rýb, alebo zeleniny podporte správne vychladeným vínom. Čo je lepšie a osviežujúcejšie počas letného dňa či večera ako pohár sviežeho vínka? Výber vína nám ovplyvňuje letná sezóna mali by byť svieže, ľahké, iskrivé s výraznejšou kyselinou, ovocné, minerálne a aromatické s nižším obsahom alkoholu.

A práve pre nemennú sviežosť a kvalitu, ktoré poskytujú balenia BIB sa tešia obľube hlavne kvôli svojej praktickosti. Vrelo ich doporučujeme na grilovačky, záhradné párty s priateľmi, posedenie s rodinou, športové podujatia alebo aj na rybačku.
Pri BIB sa nemusíte báť prípadného rozbitia či poškodenia. Celý systém čapovania je veľmi jednoduchý, navyše každý si môže načapovať toľko vína, koľko sám uzná za vhodné. Víno ostáva bez zmeny v kvalite, nestratí na perlivosti a teda nestratí nič zo svojej lahodnosti a sviežosti, ktorú v lete tak potrebujeme.

V JM vinárstve Doľany nájdete v ponuke 3l a 5l objemy predmetných BIB V letných dňoch by sme preferovali BIB plnené ľahkými (do 12 obj. % etanolu) bielymi (Chardonnay, Irsai Oliver, Tramín červený) či ružovými (Cabernet Sauvignon rosé) vínami, zaradenými do kategórie suchých či polosuchých vín.

A ešte pár rád ku snúbeniu jedla a vína :

K bielym mäsám ako sú ryby a hydina podávame biele vína, k bravčovému a hovädziemu skôr červené. Štandardne podávame suché vína, ak však robíme marinádu na sladko, môžeme podávať aj polosuché polosladké vínka. Jednoduché pravidlo pri párovaní dezertov s vínom je, že víno by malo byť aspoň tak sladké, alebo sladšie ako dezert, ku ktorému sa podáva. Ružové víno je obľúbené pre svoju univerzálnosť je harmonické lahodné víno , ktoré pri správnom vychladení môžeme podávať ku každému jedlu.

Čo dodať na záver? Asi len toľko, že balenie vín vo forme BIB je na vzostupe popularity a čím ďalej, tým viac ľudí naň vďaka jeho jednoduchej obsluhe, praktickosti a hlavne schopnosti udržať víno v top kvalite nedá dopustiť. Tak neváhajte a doprajte si v týchto teplých dňoch osvieženie v tejto forme, nazdravie!
Foto: pohár s višnovým vínom a višnou
Grilovanie a BIB